Χ. Σταϊκούρας: Και τον Σεπτέμβριο το υποχρεωτικό «κούρεμα» κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων σε κλάδους που πλήττονται

O Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ανέφερε πως εξετάζεται η επέκταση για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων επιχειρήσεων στους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία και για τον μήνα Σεπτέμβριο (εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού). Επανέλαβε επίσης πως αναμένεται η θέσπιση δυνατότητας για μείωση των ενοικίων σε εθελοντική βάση, αλλά και την έναρξη του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Σεπτέμβρη για επιχειρήσεις που επλήγησαν τον μήνα Αύγουστο (ποσού πάνω από 1δις).

Ο Υπουργός μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

■ Το κέντρο βάρους των αποφάσεων έχει μετατοπιστεί προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας εργαζομένων και επιχειρήσεων, κυρίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας θα έχει να κάνει με παροδικές μειώσεις φόρων, συνδυασμένους με τον κορωνοϊό και ο άλλος θα έχει μονιμότερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

■ Τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

■ Η μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες είναι ένα προσωρινό μέτρο και θα αξιολογηθεί εάν θα επεκταθεί και για το επόμενο έτος.

Οι επίσημες σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Δ.Ε.Θ.

ΠΗΓΗ : https://www.taxheaven.gr/